Gakpo overmand door emoties: 'Sinds ik kon lopen geen PSV-huldiging gemist'

Gakpo overmand door emoties: 'Sinds ik kon lopen geen PSV-huldiging gemist'

18-04-2022 08:40
102

Cody Gakpo maakte als opgroeiende jongen in Eindhoven de nodige huldigingen van PSV mee en mocht het zondagavond laat eindelijk als bepalende speler ervaren. Dankzij de winnende goal van het kind van Stratum legde PSV beslag op de KNVB Beker.

Op het veld van De Kuip werd Gakpo al overmand door emoties. "Ik heb aardig wat huldiging meegemaakt. Al sinds ik leef en kon lopen, heb ik geen PSV-huldiging gemist, dus dit is heel speciaal", liet hij weten aan Omroep Brabant. "Persoonlijk ben ik ook fan van PSV. Als je dan een prijs wint, de beker - na tien jaar weer - komen er emoties los."

Een paar uur naar de wedstrijd stroomde het Philips Stadion al aardig vol voor de huldiging. "Geweldig, de fans zijn fantastisch. Ze hebben ons het hele jaar top gesteund, ook in de moeilijke momenten waren ze er. Voor ons is het fijn dat we ze ook iets terug kunnen geven", aldus Gakpo voor de camera van de NOS. "We hebben een fantastische ploeg en we wisten dat er iets mogelijk was dit jaar. En we hebben er zó hard voor gewerkt."

Na de bekerwinst volgen nog de laatste vijf competitieduels, waarin PSV vier punten achter staat op Ajax. De kans is groot dat het de laatste PSV-optredens van Gakpo worden, al wilde de PSV-aanvoerder nog niet op de zaken vooruit lopen. "Of dit mijn laatste seizoen hier is. Dat weten we nog niet. Wie weet…"