Feyenoord ontvangt tiende Europese boete: totaal nadert de half miljoen

Feyenoord ontvangt tiende Europese boete: totaal nadert de half miljoen

21-04-2022 16:05 Laatste update: 16:26
100

Feyenoord heeft opnieuw een forse geldstraf van de UEFA ontvangen. De Stadionclub krijgt een boete van 70.125 euro voor ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag op 7 april. 

Hoewel Feyenoord de fans voorafgaand aan de Conference League-kwartfinale nog expliciet vroeg zich te gedragen, ging het weer mis. In totaal zijn de Rotterdammers dit Europese seizoen al tienmaal bestraft door de voetbalbond. 'De Europese voetbalbond heeft Feyenoord laten weten dat de boete het gevolg is van het afsteken van vuurwerk, het blokkeren van trappen en het gooien van voorwerpen door supporters. Ook was er een geldstraf vanwege misdragingen van het team', schrijft Feyenoord op de clubsite.

In totaal heeft Feyenoord al bijna een half miljoen euro aan boetes opgelegd gekregen dit seizoen. 'In de aanloop naar het tweeluik tegen Olympique de Marseille van 28 april en 5 mei aanstaande doet de club daarom het dringende verzoek aan haar supporters om te voorkomen dat Feyenoord nog meer boetes ontvangt', klinkt het.

De club hangt nog altijd een voorwaardelijke straf van een duel zonder uitpubliek boven het hoofd. Wanneer zich nogmaals ongeregeldheden voordoen, kan Feyenoord rekenen op zwaardere sancties van de UEFA.