Brobbey haalt opgelucht adem na winnende treffer: Snel draaien en afmaken

Brobbey haalt opgelucht adem na winnende treffer: "Snel draaien en afmaken"

23-04-2022 18:55
24

Brian Brobbey hield nog even zijn adem in na zijn winnende treffer tegen NEC. Tot zijn opluchting zag de spits dat zijn doelpunt bleef staan, waardoor Ajax met 0-1 won in Nijmegen.

"Het was een knokwedstrijd, met veel strijd. Iedereen ging vol voor de duels, die moet je winnen en dat deden we en daar scoren we ook een goal uit", analyseert Brobbey na afloop bij ESPN. Hij viel na rust in als rechtsbuiten. "Het is niet mijn positie, ik speel al vanaf de jeugd in de spits. Maar als de trainer me nodig heeft, ga ik er vol voor en dat deed ik. Op de training van vrijdag moest ik al op rechts, omdat Steven Berghuis een beetje pijn had aan zijn knie."

Brobbey groeide uit tot de matchwinner, maar het duurde even voor de goal werd goedgekeurd. "Ik vroeg aan de scheidsrechter: is het buitenspel? Hij zei: even checken. Toen dacht ik wel niet alweer hè..." Brobbey stond echter geen buitenspel en is blij met zijn treffer, waarbij hij zijn tegenstander op kracht aftroefde. "Snel draaien en afmaken", somt de spits zijn sterke punten op.

Door de zege behoudt Ajax een veilige marge ten opzichte van PSV. Hoe is de stemming in de Amsterdamse kleedkamer? "Iedereen is natuurlijk blij dat we drie punten hebben gepakt", reageert Brobbey. "We hebben nu nog vier finales te gaan. Natuurlijk kan het beter qua spel, maar uiteindelijk hebben we gewonnen en dat is het belangrijkste."