Ten Hag verklaart: 'Tuurlijk kan ik dan kiezen voor Ihattaren of Daramy'

Ten Hag verklaart: 'Tuurlijk kan ik dan kiezen voor Ihattaren of Daramy'

23-04-2022 19:02
65

Erik ten Hag beseft dat hij zich gelukkig mag prijzen met de overwinning tegen NEC. Ajax ontsnapte niet voor het eerst in de slotfase van de wedstrijd. Ten Hag prijst zijn ploeg voor het geduld. 

Ajax leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Brian Brobbey behoedde de Amsterdammers voor puntenverlies. "Ik ben tevreden met de overwinning. Als de goal lang uitblijft, is het ook een opluchting", zegt Ten Hag tegen ESPN. De oefenmeester zag voor rust de rechterkant matig functioneren. "Daar kwam weinig uit. De bezetting was niet goed."

Berghuis werd in de rust dan ook gewisseld voor Brobbey, maar volgens Ten Hag was een blessure de oorzaak van de wissel. "Hij was donderdag op de training al uitgevallen. In de wedstrijd bleek dat het niet goed genoeg ging om door te spelen." Opvallend genoeg koos de Ajax-trainer voor Brobbey op de rechterflank. "Tuurlijk kan ik dan kiezen voor Ihattaren of Daramy, maar ik heb gekozen voor het scorend vermogen."

Dat pakte in Nijmegen goed uit, al erkent Ten Hag dat de personele problemen het Ajax lastig maken. "De vele wisselingen in het elftal, daar hebben we problemen mee. Voorin hebben we weinig diepte door het wegvallen van Antony."