Schmidt verklaart reserverollen bij PSV: 'Wil zijn grote carrière niet verstoren'

Schmidt verklaart reserverollen bij PSV: 'Wil zijn grote carrière niet verstoren'

24-04-2022 07:25
51

Roger Schmidt zet het kampioenschap met PSV nog niet uit het hoofd. De Eindhovenaren wonnen zaterdag nipt bij SC Cambuur (1-2), maar Ajax deed hetzelfde tegen NEC (0-1).

"Wij moeten blijven winnen, maar Ajax doet dat voorlopig ook gewoon", reageert Schmidt in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Dat de Amsterdammers de laatste weken vaak in de slotminuten ontsnappen, ziet de Duitse trainer vooral als een kwaliteit. "Als zoiets regelmatig laat gebeurt, is dat ook zo. Ergens zal Ajax een keer punten moeten laten liggen, dat weten we. Het kan nog, maar wij focussen op onze duels omdat dat het enige is wat ons kan helpen. Winnen we alles en is het niet genoeg, dan hebben we gedaan wat we konden."

Schmidt zag dat PSV in Leeuwarden in de achtervolging moest. "Het was niet zo makkelijk vanavond (zaterdag, red.). Vorige week na de bekerwinst was iedereen dolblij, natuurlijk. Deze wedstrijd komen we achter, maar laten we toch weer zien dat we terug kunnen komen. Ik vind dat de spelers het goed op hebben gepakt na die achterstand."

Volgens Schmidt begonnen Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo uit voorzorg op de bank. "Ibrahim is pas geblesseerd geweest en ik wilde met hem geen risico nemen. Met Cody wilde ik dat ook niet. Hij heeft na wedstrjiden soms nog pijn aan de enkel en op kunstgras vond ik het niet verstandig om hem te laten starten. Hij is jong en gaat een grote carrière tegemoet, die ik niet wil verstoren door risico's te nemen."