Onrust bij Groningen neemt toe: na achttien jaar moet teammanager afzwaaien

Onrust bij Groningen neemt toe: na achttien jaar moet teammanager afzwaaien

25-04-2022 13:17
32

Edwin Bolt, de teammanager van FC Groningen, stopt na achttien jaar met zijn werkzaamheden voor de Trots van het Noorden. Dat had hij liever niet gedaan, maar vanwege een verschil van inzicht met de directie moet Bolt toch vertrekken.

Sinds 2004 was Bolt in verschillende functies werkzaam voor FC Groningen, waarvan de laatste vijf als teammanager van het eerste elftal. Graag was de 51-jarige Eenrumer doorgegaan met zijn werkzaamheden, maar hij kon het niet eens worden met de directie van de club. "De verhoudingen waren een beetje verstoord", zegt hij tegen RTV Noord.

"Ik ben als teammanager al vijf jaar aan het werk tijdens alle vakanties van mijn kinderen bijvoorbeeld", gaat Bolt verder. "Daar heb ik vorig jaar al mijn twijfels over uitgesproken en ik had gehoopt dat de club daar een beetje in mee wilde denken. Tijdens de schoolvakantie komende zomer was ik graag een weekje vrij geweest, maar dat zat er gewoon niet in."

Daarnaast zijn er meer dingen die intern spelen waar de teammanager niet zo blij mee is. "Daar zijn we met elkaar het gesprek over aangegaan. Ik vind het jammer dat we niet tot elkaar zijn gekomen en dat het daardoor hier voor mij ophoudt bij FC Groningen.  Ik wil niet te veel op alle details ingaan, omdat ik niet denk dat het goed zou zijn voor de club."

Wouter Gudde, de algemeen directeur van FC Groningen, wilde tegenover RTV Noord niet reageren op de teksten van Bolt. Hij verwees naar het algemene statement van de Trots van het Noorden, waarin staat dat juist Bolt 'twijfelde over het voortzetten van zijn functie.' Er is al langer sprake van onrust bij Groningen. Clubicoon Paul Matthijs werd eerder al de wacht aangezegd en ook vertrekkend trainer Danny Buijs was het niet eens met het te voeren beleid.