Promoveren zonder te spelen bij Emmen: 'Naam werd omgeroepen, ben weggedoken'

Promoveren zonder te spelen bij Emmen: 'Naam werd omgeroepen, ben weggedoken'

27-04-2022 12:48
8

FC Emmen-speler Peet Bijen is door blessureleed geen enkele keer in actie gekomen voor de Drentse club in het promotieseizoen. Vorige zomer kwam de verdediger over van ADO Den Haag, maar hij weet niet of hij überhaupt een officieel duel voor Emmen zal spelen. 

Voor het eerst sinds anderhalf jaar is Bijen fit verklaard, waardoor hij nog een handjevol wedstrijden kan spelen voor de zomerstop zich aandient. "Mijn naam werd bij de huldiging ook nog omgeroepen door de speaker op het podium. Er zijn spelers die dan nog juichend naar voren lopen, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik ben maar even weggedoken", zegt hij tegen Tubantia.

Emmen besloot af te zien van de optie in zijn eenjarige contract. Om die reden heeft Bijen geen idee waar hij volgend seizoen actief is. "Een logische beslissing van Emmen", stelt hij. "Ze willen eerst zien of ik weer helemaal fit ben. We hebben met elkaar afgesproken dat als alles goed gaat, we weer met elkaar om de tafel gaan. Ik ben Emmen ook nog iets verschuldigd."