Sampaoli prijst Slot na Feyenoord-analyse: 'Dat wordt de sleutel in dit duel'

Sampaoli prijst Slot na Feyenoord-analyse: 'Dat wordt de sleutel in dit duel'

28-04-2022 07:25 Laatste update: 07:57
32

Olympique Marseille-trainer Jorge Sampaoli spreekt zijn waardering uit voor collega Arne Slot van Feyenoord. De Argentijn raakte onder de indruk van de speelwijze van de Rotterdammers in aanloop naar de onderlinge clash in de halve finale van de Conference League.

"Hij is een trainer die ik erg waardeer, omdat hij prioriteit geeft aan het onder druk zetten van een tegenstander", zegt Sampaoli op de persconferentie over Slot, geciteerd door Voetbal International. "En zijn ploeg doet dat altijd, of het nu thuis of uit is. Ik ben Feyenoord gaan analyseren toen duidelijk werd dat dit onze volgende tegenstander zou worden en heb gezien dat het een team met veel snelheid is. Ze zijn zeer goed in de omschakeling en hebben geweldige kwaliteiten voorin. Balverlies is tegen een ploeg als Feyenoord heel gevaarlijk."

Wedden

Meer odds

"Feyenoord zet intens druk op zijn tegenstander en houdt dat lang vol", vervolgt Sampaoli zijn lofzang. "Daar moeten we ons niet door laten meeslepen. Het is de sleutel voor deze wedstrijd." Waar de Nederlandse topclub zou staan in de Ligue 1, durft de ervaren oefenmeester niet te zeggen. "Maar de Nederlandse ploegen hebben het dit seizoen erg goed gedaan in de Europese toernooien en dat is natuurlijk geen toeval. Feyenoord heeeft gewoon een erg goede ploeg. Het wordt een grote uitdaging voor ons."

Slot was woensdag al lovend over Sampaoli, die hij vooral als bondscoach van Chili nadrukkelijk volgde. De twee staan donderdagavond tegenover elkaar. Feyenoord en Marseille trappen om 21.00 uur af in De Kuip.