Spelersrapport van Feyenoord: Rotterdamse as speelt zich in de kijker

Spelersrapport van Feyenoord: Rotterdamse as speelt zich in de kijker

28-04-2022 22:57
83

De finale van de Conference League is donderdagavond een stapje dichterbij gekomen voor Feyenoord. Dankzij een 3-2 thuisoverwinning op Olympique Marseille hebben de Rotterdammers volgende week genoeg aan een gelijkspel in Zuid-Frankrijk om geschiedenis te schrijven, hoewel de zege op OM in De Kuip al een verhaal op zich met zich meebracht. VoetbalPrimeur maakt er rapport van op.

Ofir Marciano  - 6.5: de tegengoals in de eerste helft waren hem misschien niet écht aan te rekenen, maar toch kun je je niet aan de indruk onttrekken dat Marciano meer had kunnen doen. De Israëliër is geen keeper die het verschil zal maken voor Feyenoord. Toch een half puntje extra voor de redding op Payet in minuut 90.

Wedden

Meer odds

Lutsharel Geertruida – 6.5: het speelplan van Arne Slot zorgde ervoor dat de backs aan beide kanten ruimte hadden om achter de defensie van Marseille op te duiken. Geertruida deed daar wat van hem gevraagd werd, maar was minder dwingend dan collega Malacia op links en kreeg het na rust een stuk lastiger.

Gernot Trauner – 7: een organisatie neerzetten, slim verdedigen en duels winnen: dat zijn dingen die wel aan Trauner zijn toevertrouwd. De Oostenrijker was zoals zo vaak de rots in de branding bij Feyenoord, maar had zo nu en dan moeite met de snelheid van de aanvallers van de Fransen.

Marcos Senesi – 8: de Argentijn is een moderne centrale verdediger die met een pass linies over durft te slaan en niet bang is om een risicootje te nemen. Daarmee leidde Senesi twee goals van zijn team in. Ook defensief gezien was hij op post en dus moet Feyenoord serieus gaan vrezen voor een vertrek.

Tyrell Malacia – 7.5: normale mensen hebben twee longen, Malacia speelt alsof hij er twintig heeft. De tandem met Luis Sinisterra draaide en bleef de rechterkant van Marseille maar problemen opleveren, mede door de nimmer aflatende inzet en de constante runs van de linksback.

Fredrik Aursnes – 6.5: als controlerende middenvelder werd hij belast met het uit de wedstrijd houden van Dimitri Payet, de Franse draaischijf die het spel van de gasten moest bepalen. Dat lukte niet altijd, maar dat had ook met de klasse van Payet te maken. Aursnes deed het prima.

Orkun Kökcü – 8.5: aan het begin van het seizoen vonden veel mensen dat Kökcü het rugnummer tien niet waard was bij Feyenoord. Die geluiden zijn volledig verstomd: ook tegen Marseille regisseerde de Turks international het spel en legde hij de balletjes zo nu en dan heerlijk weg.

Guus Til – 6.5: de aanvallende middenvelder keerde na een lange blessure weer terug in het Rotterdamse elftal. Toch leek het alsof Til weer even moest wennen aan zijn ploeggenoten. Aan de inzet en werklust van de Noord-Hollander lag het niet. De finesse ontbrak gewoon even.

Reiss Nelson – 6.5: op de rechterkant van Feyenoord blijft je het idee bekruipen dat Nelson 'de minst slechte' optie is. De Engelsman is niet slecht, maar laat ook nooit iets zien waarvan je van je stoel valt. Dat soort acties zijn alleen aan Kökcü en Sinisterra voorbehouden. Nelson pakte wel een assist mee.

Cyriel Dessers – 8: fenomeen Dessers deed het gewoon weer. De Belgische Nigeriaan maakt in open spel een beetje een onhandige indruk, maar wat zou het? Hij prikte weer twee keer raak en staat nu al op tien doelpunten in de Conference League. Dat is gewoon ongekend veel.

Luis Sinisterra – 7: toegegeven, als Valentin Rongier niet een handje had geholpen, was de bal van Sinisterra er waarschijnlijk niet in gegaan. Maar als je in blakende vorm steekt, zoals de Colombiaan doet, zit alles mee. Hij was dreigend als altijd en bezorgde zijn directe tegenstander een vervelende avond.

Invallers

Bryan Linssen – 7: viel na 65 minuten in voor Reiss Nelson en was in het kleine half uur dat hem gegeven was ongelofelijk lastig voor de verdedigers van Marseille. 'Horzel' Linssen liep in de weg, irriteerde en duwde erop los en 

Jorrit Hendrix – x: viel na 82 minuten in voor Orkun Kökcü en speelde te kort voor een beoordeling.

Alireza Jahanbakhsh – x: viel na 82 minuten in voor Cyriel Dessers en speelde te kort voor een beoordeling.

Marcus Pedersen – x: viel na 89 minuten in voor Guus Til en speelde te kort voor een beoordeling.