Dessers en Sinisterra genomineerd voor eretitel na zege van Feyenoord

29-04-2022 12:43
21

Cyriel Dessers en Luis Sinisterra zijn door de UEFA genomineerd voor de titel van Speler van de Week in de Conference League. De Belg en de Colombiaan hadden een groot aandeel in de zege van Feyenoord op Olympique Marseille (3-2) in de halve finale.

Dessers trof donderdag twee keer doel in De Kuip en was daarmee de gevierde man. Ook Sinisterra was goud waard voor Feyenoord met een treffer en een assist. De andere genomineerden zijn Leicester City-aanvaller Ademola Lookman en Lorenzo Pellegrini van AS Roma. Het duel tussen de Engelse en Italiaanse club eindigde in een 1-1 gelijkspel. Pellegrini scoorde voor de Romeinen.

Dessers brak de ban voor Feyenoord in de kolkende Kuip, door na achttien minuten op aangeven van Sinisterra de score te openen. Twee minuten later trof de linksbuiten zelf doel. Marseille kwam nog in de eerste helft langszij, maar direct na rust sloeg Dessers nogmaals toe. De return in Frankrijk is volgende week.