Genoeg spektakel, maar geen winnaar in Twentse derby na vroege rode kaart

30-04-2022 21:59
93

Heracles Almelo en FC Twente hebben de punten in een vermakelijke Twentse derby gedeeld: 1-1. Door de remise moet de ploeg van Ron Jans een pas op de plaats maken in de strijd om plaats drie. Feyenoord kan zondag uitlopen tot vijf punten.

Vanaf de eerste minuut voerde strijd de boventoon in het Erve Asito. Heracles dacht binnen tien minuten aan de leiding te komen, maar de grensrechter stak daar wegens buitenspel een stokje voor. Vlak daarna was het aan de VAR om in te grijpen: Anas Ouahim beging een overtreding op Dimitri Limnios, wat in de ogen van de vijfde en zesde man rood moest zijn. Heracles kon daardoor al vroeg in het duel verder met tien man.

De tien Heraclieden waren desalniettemin niet van plan om zich in te graven en bleven de aanval zoeken. Het brutale veldspel van de thuisploeg werd na ruim een halfuur beloond met de openingstreffer: Noah Fadiga was het eindstation van een snelle counter. In de vijf minuten voor rust deelde de arbiter van dienst liefst drie gele kaarten uit, maar viel ook de gelijkmaker van de voet van Gijs Smal. De linksback verschalkte de Heracles-sluitpost na een ingestuurde vrije trap in de verre hoek.

Jans bracht na rust Vaclav Cerny en Mees Hilgers om de winst uit het vuur te slepen, al waren de beste kansen voor Heracles. Luca de la Torre, Giacomo Quagliata en Sinan Bakis hadden de mogelijkheid om Heracles opnieuw op voorsprong te brengen, maar het drietal was te onnauwkeurig in de afronding. Dus bleef de gelijke stand op het scorebord staan, waar Heracles gezien het mannetje minder tevreden mee zal zijn.

Twente komt door de remise op 62 punten, twee minder dan nummer drie Feyenoord, dat een wedstrijd tegen Fortuna Sittard tegoed heeft. Heracles klimt over SC Cambuur naar plaats elf op de ranglijst en hoeft niet meer achterom te kijken. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt acht punten.