Ramselaar moet transferdroom laten varen: FC Utrecht meldt zware knieblessure

Ramselaar moet transferdroom laten varen: FC Utrecht meldt zware knieblessure

02-05-2022 12:31 Laatste update: 12:38
33

Het seizoen 2021/2022 zit erop voor Bart Ramselaar, die ook een groot deel van de komende voetbaljaargang zal moeten missen. De middenvelder van FC Utrecht heeft op de training een zware knieblessure opgelopen, maakt zijn club maandag bekend.

Ramselaar ontbrak al in de wedstrijden tegen Feyenoord en NEC. Maandag meldt FC Utrecht dat de Amersfoorter een operatie en een 'maandenlang revalidatietraject' tegemoet kan zien. Wanneer hij weer terug wordt verwacht, laat de nummer zeven van de Eredivisie in het midden.

Ramselaar zal tijdens het slot van het Eredivisie-seizoen en tijdens de play-offs om Europees voetbal toe moeten kijken. "Het is ontzettend zuur dat mijn meest productieve seizoen ooit (negen competitietreffers, red.) op deze manier voortijdig tot een einde komt", laat hij in een eerste reactie via de clubkanalen weten. "Ik wilde niets liever dan in de komende weken, waarin de beslissingen vallen, belangrijk zijn voor de ploeg. Nu rest mij niets anders dan me volledig toe te leggen op mijn revalidatie, zodat ik zo snel mogelijk weer mijn bijdrage kan leveren aan het team."

De blessure komt op een bijzonder ongelegen moment voor Ramselaar, die na 125 wedstrijden voor FC Utrecht en drie seizoenen bij PSV nochtans in had gezet op een buitenlandse transfer. "Op dit moment vertegenwoordig ik nog een zekere transferwaarde, mede door mijn goede seizoen", liet hij voor het weekend nog weten. "Voor FC Utrecht is het dus een goed moment om me te verkopen. Zelf ben ik 25 jaar en ambitieus."