Vriends duidelijk: 'Vind het altijd ongepast om het over deze termen te hebben'

Vriends duidelijk: 'Vind het altijd ongepast om het over deze termen te hebben'

07-05-2022 12:17
15

Bart Vriends weigert om te spreken van het Maurice Steijn-effect bij Sparta Rotterdam. De verdediger ziet wel dat sommige dingen net even anders gaan sinds het vertrek van Henk Fraser.

In de eerste wedstrijd onder Steijn pakte Sparta verrassend een punt tegen AZ. In gesprek met het Algemeen Dagblad krijgt Vriends de vraag of er sprake is van het Steijn-effect. "Weet je, ik vind het altijd wat ongepast om het over dit soort termen te hebben, beetje respectloos naar de voorgaande trainer ook, stelt de stopper. Die heeft het hier gewoon goed gedaan."

"Feit is dat er na een trainerswissel altijd iets verandert", gaat Vriends verder. "Nuances vooral, in het geval van Sparta. De sfeer, de toon, de tactiek die net wat anders is. Dat heeft iets verfrissends. Al zijn we er natuurlijk nog lang niet."

Zaterdagavond vervolgt Sparta zijn jacht op handhaving. FC Groningen is dan de tegenstander. Sparta staat momenteel zeventiende op de ranglijst, met evenveel punten als nummer zestien PEC Zwolle en hekkensluiter Willem II.