Guardiola ziet gunfactor in Engeland: 'Liverpool één keer kampioen in 30 jaar'

Guardiola ziet gunfactor in Engeland: 'Liverpool één keer kampioen in 30 jaar'

09-05-2022 10:34
47

Pep Guardiola zette afgelopen weekeinde een grote stap richting de Premier League-titel met Manchester City, maar de Catalaanse manager vermoedt dat veel media en voetballiefhebbers op de hand van concurrent Liverpool zijn. Hij benadrukt daar geen moeite mee te hebben.

The Reds speelden zaterdag met 1-1 gelijk tegen Tottenham Hotspur, terwijl Manchester City met 5-0 won van Newcastle United. Daardoor bedraagt de voorsprong van The Citizens nu drie punten met nog drie duels te spelen. Guardiola concludeert dat de gunfactor echter niet bij zijn team ligt.

"Een week geleden was iedereen in dit land voor Liverpool, inclusief de media", doelt de City-manager op de halve finales van de Champions League, waarin zijn ploeg werd uitgeschakeld door Real Madrid, maar het team van Jürgen Klopp ten koste van Villarreal wel de eindstrijd haalde. "Natuurlijk heeft Liverpool een geweldige historie in Europa, maar niet in de Premier League, want ze zijn één keer kampioen geworden in dertig jaar tijd."

"Het is helemaal geen probleem, de situatie is zoals die is", vervolgt Guardiola, die benadrukt er geen moeite mee te hebben dat Liverpool bij veel mensen een streepje voor heeft op City. "Liverpool behoort samen met Manchester United tot de belangrijkste teams in de Engelse voetbalhistorie. Denk aan de titels en wat de ploegen allemaal hebben betekend. Wij zijn er pas tien, elf, twaalf jaar. De mensen hebben gewoon liever dat Liverpool wint, maar dat is geen issue."