'Hake kan op zoek: Van Wonderen neemt rechterhand definitief mee naar Friesland'

'Hake kan op zoek: Van Wonderen neemt rechterhand definitief mee naar Friesland'

10-05-2022 17:30
18

Kees van Wonderen neemt zijn assistent-trainer bij Go Ahead Eagles, Paul Simonis, definitief mee naar sc Heerenveen, meldt RTV Oost. Simonis kon in Deventer aan de slag als hoofdtrainer, maar geeft de voorkeur aan een langere samenwerking met Van Wonderen. 

Het is een drukke dinsdag in Deventer: eerder op de middag werd René Hake gepresenteerd als nieuwe trainer en nu brengt RTV Oost naar buiten dat Simonis de deuren van de Adelaarshorst achter zich sluit. Go Ahead had in eerste instantie gehoopt op het duo Simonis en Dwight Lodeweges voor volgend seizoen, maar na een afwijzing van eerstgenoemde schakelde de club door naar Hake. Wie de kersverse trainer van de promovendus volgend seizoen bijstaat, wordt op een later moment bekend.

In Deventer presteerde Simonis samen met Van Wonderen uiterst succesvol. Vorig seizoen werd promotie naar de Eredivisie afgedwongen, terwijl Kowet zich dit seizoen vrij eenvoudig handhaaft op het hoogste niveau. Wat de rol van Ole Tobiasen, die nu hoofdtrainer bij de Friezen is, volgend seizoen wordt, is nog onduidelijk.

Jahnoah Markelo
Naast het trainersnieuws weet het Overijsselse medium ook te melden dat Go Ahead Jahnoah Markelo in het vizier heeft. De negentienjarige buitenspeler werd recent weggestuurd bij FC Twente, maar lijkt snel een nieuwe werkgever vinden. Naar verluidt moeten enkel 'laatste plooien worden gladgestreken'.