Salonremise niet uitgesloten bij Heracles-Sparta: Zo reëel moet je zijn

Salonremise niet uitgesloten bij Heracles-Sparta: "Zo reëel moet je zijn"

Volgens Maurice Steijn is een salonremise niet ondenkbaar bij Heracles Almelo-Sparta Rotterdam komend weekend. Als Fortuna Sittard tegelijkertijd verliest van NEC, hebben Heracles en Sparta aan een gelijkspel genoeg voor directe handhaving.

In gesprek met ESPN krijgt Steijn de vraag of een salonremise tot de opties behoort voor hem en Sparta. "Het zou kunnen dat het nodig is, maar we hebben een dusdanig goed gevoel dat we het zondag zelf af willen maken", vertelt de coach.

"Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de uitslagen op de andere velden een gelijkspel toestaan", weet Steijn. "Als een gelijkspel genoeg is met nog een paar minuten op de klok, dan kan ik me voorstellen dat we daar allebei vrede mee hebben. Zo reëel moet je zijn."

Ook Maduka Okoye werd gevraagd naar een mogelijke salonremise, maar de doelman van Sparta kon er niet veel over kwijt. "Salonremise? Dat woord hoor ik voor het eerst." Steijn wordt later geconfronteerd met die woorden. "Kent hij dat woord niet? Dat zal ik hem nog wel uitleggen als het nodig is", besluit de oefenmeester lachend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s