Uitblinker Frenkie de Jong: 'Dit ligt mij een stuk beter dan bij Barcelona'

Uitblinker Frenkie de Jong: 'Dit ligt mij een stuk beter dan bij Barcelona'

04-06-2022 09:11
36

Frenkie de Jong voelt zich uitstekend op zijn plek in het Nederlands elftal. De 25-jarige middenvelder beaamt dat hij in Oranje een stuk beter tot zijn recht komt bij FC Barcelona.

Bondscoach Louis van Gaal noemde het optreden van De Jong tegen België (1-4) 'ongelooflijk'. "Dit voelt heel lekker", reageert de controleur voor de camera van de NOS. "Ik speel bij het Nederlands elftal natuurlijk op een totaal andere manier dan bij Barcelona. Ik denk dat dit mij een stuk beter ligt", stelt De Jong, die beaamt dat het doel bij Oranje is dat hij 'zoveel mogelijk aan de bal komt'. "Ja, zeker weten."

De Jong was onvermoeibaar en gaf ook nog eens de assist bij de 0-1 van Steven Bergwijn. "Ik vind het wel prettig als ik vanuit de verdediging één van de eerste aanspeelpunten ben op het middenveld."

De 41-voudig international is tevreden met het optreden van Oranje, maar waakt voor euforie. "Als je wint van een groot land, dan komt de euforie en dat is alleen maar leuk. Wij moeten gewoon door blijven gaan, hard werken en zorgen dat we zo goed mogelijk op het WK verschijnen. We hebben een heel goed team, maar het is niet zo dat we na deze wedstrijd opeens een favoriet voor het WK zijn."