'United en Barça naderen akkoord over Frenkie de Jong voor 80 miljoen euro'

'United en Barça naderen akkoord over Frenkie de Jong voor 80 miljoen euro'

04-06-2022 10:14
148

Frenkie de Jong kan FC Barcelona deze zomer verlaten. De Catalanen naderen een akkoord met Manchester United over de transfer van de Oranje-uitblinker, zo beweert althans Diario SPORT.

De sportkrant spreekt van een 'economisch zeer voordelige deal' voor Barça. United zou ongeveer tachtig miljoen euro willen betalen voor De Jong. Daarmee kan de financiële pijn in Camp Nou flink worden verlicht. Spaanse media schreven vrijdag nog dat de La Liga-grootmacht een nieuw salarisoffer heeft gevraagd van zijn spelers, maar volgens SPORT zijn aanvoerders Gerard Piqué, Sergio Busquets en Jordi Alba niet van plan om wéér geld af te staan. 

Barcelona kan de transfersom voor De Jong daarom goed gebruiken. De bal ligt nu bij de ex-Ajacied, die mogelijk al snel beslist over zijn toekomst. De controleur vertelde al dat hij het liefst in Camp Nou blijft, maar na het Nations League-duel met België concludeerde hij ook 'dat de manier van spelen in Oranje hem een stuk beter ligt'. Of het een reden is om voor een hereniging met Erik ten Hag bij United te kiezen, is afwachten.