Vader en zoon Steijn blazen op Ibiza uit: 'Voelde me machteloos op rij 2 bij ADO'

Vader en zoon Steijn blazen op Ibiza uit: 'Voelde me machteloos op rij 2 bij ADO'

06-06-2022 23:57
25

Maurice en Sem Steijn komen op Ibiza bij na een hectisch slot van het seizoen. Het gezin werd bedreigd na de wedstrijd tussen NAC Breda en ADO Den Haag – de oude club van vader Steijn tegen de werkgever van Steijn junior – Sparta-trainer Steijn hield De Kasteelclub in de Eredivisie, terwijl ADO juist op krankzinnige wijze promotie misliep.

Sem Steijn heeft een transfer naar FC Twente overgehouden aan zijn sterke seizoen, maar kan daar op Ibiza nog niet aan denken. "Om eerlijk te zijn, ben ik nog vooral bezig om alles wat bij ADO is gebeurd te verwerken", doelt hij in gesprek met De Telegraaf op de thriller tegen Excelsior. "Op m'n strandbedje, iedere minuut van de dag hier op Ibiza spookt het door mijn hoofd: hoe heeft dit fout kunnen gaan tegen Excelsior? 3-0 voor met nog twaalf minuten te spelen. We raakten de weg volledig kwijt na die 3-1."

Maurice Steijn had zelf feest kunnen vieren met Sparta, maar zag in Den Haag met lede ogen aan hoe ADO instortte. "Na de rode kaart en de 3-1 zei ik tegen mijn vrouw: dit gaat fout", aldus Steijn, die zelf jarenlang werkzaam is geweest voor ADO en nog steeds warme gevoelens voor de club koestert. "Ik voelde me machteloos op rij 2, het ging om mijn club, mijn stad en niet alleen voor Sem, maar voor al die geweldige gasten: Thomas, Rico en Daryl (Verheydt, Kishna en Janmaat, red.). Ik heb ze het hele jaar uit en thuis gevolgd en ze hadden zoveel tegenslagen overwonnen. Ik voelde hun pijn. Vreselijk."

Komend seizoen gaan vader en zoon uit elkaar: Steijn junior gaat in Enschede op zichzelf wonen. "Mijn moeder zal af en toe wel overkomen, maar ze hoeft zich geen zorgen te maken. Mijn appartement is klaar en ik red me wel. Een pastaatje maken, is geen probleem." Maurice Steijn blijft bij Sparta. "Op 20 juni beginnen we bij Sparta voor mijn eerste volledige seizoen op Het Kasteel. Gelukkig in de Eredivisie. Het doel wordt om ons eerst te handhaven."