'Xandro is Superboer!': Graafschap haalt na De Jong 'karaktervolle speler' in huis

'Xandro is Superboer!': Graafschap haalt na De Jong 'karaktervolle speler' in huis

17-06-2022 18:10 Laatste update: 18:42
71

De Graafschap heeft Xandro Schenk aan de selectie toegevoegd. De linkerverdediger komt over van het Deense Vendsyssel FF en tekent voor twee seizoenen op De Vijverberg. In Denemarken had Schenk nog een contract voor een jaar. 

Schenk was sinds zijn vertrek bij FC Twente in 2020 in het buitenland actief. De verdediger speelde eerst een jaar voor Al Batin-FC uit Saoedie-Arabië en maakte daarna de stap naar Denemarken. Na twee buitenlandse avonturen keert Schenk terug op de Nederlandse velden. "Xandro is een ervaren verdediger die het jarenlang op het hoogste niveau heeft bewezen", aldus technisch directeur Peter Bijvelds. 

In Nederland stond Schenk bij Jong Ajax, Go Ahead Eagles en Twente onder contract. "Hij is een karaktervolle speler die in staat is om leiding te geven in het veld. Daarnaast past Xandro goed in de manier van spelen, zoals wij die beogen", besluit Bijvelds. 

Reactie Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam heeft op een ironische manier gereageerd op de overgang van Schenk. In 2018 stond de verdediger op het punt om te tekenen voor De Kasteelclub, al ketste de deal last minute af.