Medisch team Maradona riskeert 25 jaar cel voor dood door nalatigheid

Medisch team Maradona riskeert 25 jaar cel voor dood door nalatigheid

23 June - 07:44 Laatste update: 08:11
27

Het medisch team dat de overleden voetballegende Diego Maradona behandelde, moet zich verantwoorden voor de rechter. Het openbaar ministerie in Argentinië beschuldigt de acht verdachten van dood door nalatigheid.

Maradona overleed op 25 november 2020 op zestigjarige leeftijd, een paar weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan. Onder de verdachten bevindt zich ook Leopoldo Luque, de persoonlijke arts van de voormalige ster. Hij en de andere verdachten riskeren een celstraf van 25 jaar.

Volgens onderzoek zijn er fouten gemaakt in de thuiszorg van Maradona, die al langere tijd in slechte gezondheid verkeerde. In de aanklacht wordt gesproken van 'een opeenstapeling van crimineel relevant gedrag dat heeft geleid tot de trieste ondergang van Maradona'. Meer dan tachtig getuigen hebben in het onderzoek al een verklaring afgelegd.

Het duurt vermoedelijk nog wel even voor een eventuele rechtszaak van start gaat. De verdachten kunnen nog in beroep tegen de beslissing, waardoor de zaak niet voor eind 2023 of begin 2024 wordt verwacht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s