'Ik heb nog tegen Tannane gespeeld, hij zei: jij was wel een goede speler'

'Ik heb nog tegen Tannane gespeeld, hij zei: jij was wel een goede speler'

23 June - 10:16
26

NEC heeft vriend en vijand verbaasd met de komst van Oussama Tannane. De spelmaker blonk tijdens het seizoen 2020/2021 uit bij aartsrivaal Vitesse en trainer Rogier Meijer heeft er vertrouwen in dat Tannane ook in De Goffert op kan bloeien.

De twee wisten elkaar direct te vinden. "Ik heb nog tegen Oussama gespeeld. Oussama zei: jij was wel een goede speler. Hij heeft er dus wel verstand van", lacht Meijer in gesprek met Voetbal International. "Zonder dollen, het zorgt al wel een beetje voor een band. We gaan nu met elkaar aan de slag, dan gaan we zien hoe het werkt. Ik heb er een goed gevoel over. Ik snap dat mensen naar het verleden kijken, maar daar word je sowieso niet beter van", doelt hij op de jaren bij Vitesse.

Tannane vertrok met ruzie uit Arnhem en heeft een mislukt avontuur in Turkije achter de rug en moet eerst weer fit zien te worden. Meijer hoopt hem weer aan de praat te krijgen. "Iedereen heeft zijn kwaliteiten, maar ook zijn valkuilen. Zo ook Oussama. Ik ga met hem proberen om zo weinig mogelijk in die valkuilen terecht te komen. Ik probeer bij iedere speler de juiste snaar te raken. Ik moet nog met Oussama gaan werken, maar ik heb wel het gevoel dat we dat voor elkaar gaan krijgen."

Naast Tannane heeft ook de Portugees Pedro Marques zich in De Goffert gemeld. Meijer rekent op meer inkomende en uitgaande transfers. "Er zullen zeker nog spelers bij komen en afvallen, maar dat gaat snel genoeg", stelt de trainer. "In het begin zal het nog even wennen zijn. Daarna gaan we vrij snel toe naar het inslijpen van de manier van spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s