Fraser hard: 'Ik heb heus geen schijt aan mensen, maar dat stoort me'

Fraser hard: 'Ik heb heus geen schijt aan mensen, maar dat stoort me'

24-06-2022 11:26
61

Henk Fraser is zich bewust van de beperkingen bij FC Utrecht. De trainer wil vanzelfsprekend zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie, maar is tegelijkertijd realistisch over de mogelijkheden.

"Ik ben me bewust van de afrekencultuur", steekt Fraser van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk willen we de top-drie aanvallen. Maar dat willen AZ en FC Twente ook", vervolgt de oefenmeester na een korte stilte. "Dolgraag zou ik nu roepen dat we vierde, derde of, inderdaad, eerste willen worden. Alleen: budget-technisch weet ik ook dat we de zevende club van Nederland zijn."

Wedden

Meer odds

Bij Utrecht wordt Fraser herenigd met assistent Aleksandar Rankovic, met wie hij ook bij Sparta Rotterdam werkte. Destijds toonde Fraser zich solidair aan de Serviër en besloot hij ook op te stappen bij de Kasteelclub, toen Rankovic ontslagen werd. "Ik heb heus geen schijt aan mensen, integendeel. Alleen: als ze zeggen dat Ranko een slechte invloed op me heeft, stoort me dat", reageert Fraser. "Het is heel simpel. Als ik ook maar één procent zou twijfelen aan zijn meerwaarde, zou ik hem niet meegenomen hebben. De waarheid is dat Ranko, juist vanwege het feit dat hij geen jaknikker is, veel toevoegt."