Argentijnse media: Ajax trekt zich terug, Suárez hard op weg naar nieuwe club

Argentijnse media: Ajax trekt zich terug, Suárez hard op weg naar nieuwe club

27 juni - 08:31 Laatste update: 08:48
41

Niet Ajax of FC Barcelona, maar River Plate wordt waarschijnlijk de nieuwe club van Luis Suárez. De Uruguayaan (35) is volgens Argentijnse media hard op weg naar Los Millonaros.

Suárez verliet Uruguay in 2006 voor FC Groningen en maakte later furore bij Ajax, Liverpool, Barcelona en Atlético Madrid. Na zestien jaar staat hij nu voor een terugkeer op Zuid-Amerikaanse bodem: River Plate werkt aan de komst van El Pistolero en heeft goede papieren.

Volgens het Argentijnse medium TyC Sports is de interesse van Europese (top)clubs in Suárez de laatste weken afgenomen, waardoor River Plate zijn kans schoon ziet. Wel moeten Los Millonaros nog wat obstakels overwinnen. Suárez is momenteel herstellende van een knie-operatie en vertoeft met vriend Lionel Messi nog op Ibiza.

Het goede nieuws voor River Plate, aldus TyC Sports, is dat Ajax uit de onderhandelingen is gestapt. Het is onbekend hoe concreet de Amsterdammers zouden zijn geweest. De nieuwe trainer Alfred Schreuder zei afgelopen week niets te weten van mogelijke interesse in Suárez.

Bij River Plate moet Suárez de opvolger worden van de naar Manchester City vertrokken Julián Álvarez. "Hij is een elitevoetballer en we willen hem graag hebben", zegt trainer Marcelo Gallardo over Suárez. "We hopen dat het allemaal gaat lukken. Als Suárez niet zo enthousiast gereageerd zou hebben, zaten we hier niet op hem te wachten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s