FC Utrecht voldoet aan wens Fraser en neemt Redan over van Hertha

FC Utrecht voldoet aan wens Fraser en neemt Redan over van Hertha

27 juni - 12:04 Laatste update: 12:40
54

FC Utrecht heeft de komst van Daishawn Redan afgerond. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Hertha BSC, maar de Domstedelingen hebben ook een optie tot koop bedongen.

Dat meldt FC Utrecht maandag. Met Redan voldoet de Eredivisie-club aan een belangrijke wens van coach Henk Fraser, die meer offensieve troeven wil. Ook Bas Dost en Nordin Amrabat gaan mogelijk aan de slag in De Galgenwaard. Ze moeten de concurrentie aangaan met Mimoun Mahi en Anastasios Douvikas. Henk Veerman zou daarentegen kunnen vertrekken.

"Daishawn is een snelle speler die op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten kan", stelt technisch directeur Jordy Zuidam. "Hij speelt met veel dynamiek en heeft diepte in zijn spel. Hij is niet de grootste, maar heeft wel power en duelkracht. Hij heeft bovendien laten zien dat hij vaak in scoringspositie komt en dat hij goed is in het verzilveren van kansen. Daishawn is, net zoals wij, ambitieus. Hij is gretig en wil echt graag voor FC Utrecht spelen."

Redan verliet op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Ajax, maar een doorbraak bij Chelsea bleef uit. De Amsterdammer ging in 2019 aan de slag bij Hertha, dat hem de laatste jaren verhuurde aan FC Groningen en PEC Zwolle. Voor de Blauwvingers scoorde hij het afgelopen seizoen zes keer, maar degradatie uit de Eredivisie kon hij daarmee niet voorkomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s