Schmidt reageert koel op door hem veroorzaakte vertrekwens: 'Ik sta ervoor open'

Schmidt reageert koel op door hem veroorzaakte vertrekwens: 'Ik sta ervoor open'

28 juni - 11:17
43

Roger Schmidt heeft tijdens zijn eerste persconferentie als Benfica-coach uitgelegd waarom Mario Götze niet naar Lissabon is gekomen. De oud-trainer van PSV liet zich ook uit over Julian Weigl, die naar verluidt wil vertrekken door Schmidt.

Lang leek Götze op weg te zijn naar het Benfica van Schmidt, maar uiteindelijk besloot de Duitser PSV te verlaten voor Eintracht Frankfurt. "Ik ken Mario, hij was twee jaar mijn speler, ik nam hem mee naar Eindhoven", begint Schmidt. "Natuurlijk had hij een goede speler kunnen zijn voor Benfica, maar zijn beslissing was duidelijk: hij wilde in Duitsland blijven, voor hem en voor zijn familie. Het is voor mij is het een gesloten dossier."

Een maand geleden werd duidelijk dat Weigl door de komst van Schmidt wil vertrekken bij Benfica. Naar verluidt is de Duitse middenvelder niet enthousiast over de speelstijl van de oefenmeester. Weigl is echter nog altijd speler van Benfica en inmiddels is Schmidt ook gearriveerd. Daardoor kreeg de kersverse trainer van O Glorioso uiteraard vragen over zijn landgenoot. "Hij is een ervaren speler, in Duitsland bewees hij top te zijn."

"Ik ken hem al vanaf het moment dat ik Levekusen coachte (daar begon Schmidt in 2014, red.)", gaat Schmidt verder. "Ik kijk ernaar uit om meer over Julian te weten te komen. Ik weet niet of hij blijft, maar ik sta ervoor open. Laten we kijken hoe het loopt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.