Wijnaldum speelde rol in PSV-move: 'Mede daardoor deze keuze gemaakt'

Wijnaldum speelde rol in PSV-move: 'Mede daardoor deze keuze gemaakt'

29 juni - 10:41
149

Mede door de woorden van Georginio Wijnaldum heeft Xavi Simons voor een overstap naar PSV gekozen. Daarnaast legt de PSV-aanwinst uit dat een verhuurperiode in Eindhoven niet 'ideaal' voor hem was. Daardoor heeft Simons een vijfjarig contract getekend.

Aanvankelijk was de verwachting dat Simons op huurbasis naar PSV zou komen. De nummer twee van de Eredivisie maakte verrassend genoeg bekend dat het talent transfervrij bij Paris Saint-Germain wordt opgepikt. "Een jaar verhuren was geen ideaal scenario voor mij", legt Simons tegenover de clubkanalen van PSV uit. "Samen met mijn familie en zaakwaarnemer dacht ik dat dit voor de lange termijn de beste keuze zou zijn."

Simons zegt dat hij met een aantal (oud-)spelers van PSV heeft gesproken voor hij zijn handtekening zette. "Hoe ze over de club praten, vind ik echt mooi. Ik heb onder meer met Gini (Wijnaldum, red.) gesproken. Hij zei dat dit echt een grote club is, waar je jezelf kunt ontwikkelen. Hij kent de trainer ook, dus Gini heeft me een beetje uitgelegd hoe de trainer naar voetbal kijkt. Ik vond het prettig hoe hij erover praatte, mede daardoor heb ik deze keuze gemaakt."

Wijnaldum en Simons speelden in het afgelopen seizoen samen bij PSG. De aanwinst van PSV kwam tot negen officiële duels, Wijnaldum kwam in totaal 38 keer in actie. Laatstgenoemde kwam wel regelmatig als invaller binnen de lijnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast