'Van Nistelrooij zei: ik heb een ander idee, je hebt me aan het wankelen gebracht'

'Van Nistelrooij zei: ik heb een ander idee, je hebt me aan het wankelen gebracht'

29 juni - 22:48
60

Marcel Brands, de nieuwe algemeen directeur van PSV, gaat voor het eerst in op het gerucht dat Ruud van Nistelrooij 'overgehaald moest worden' om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Volgens het van Everton overgekomen bestuurslid zit de vork anders in de steel.

"Ruud belde mij eigenlijk vlak voordat ik de beslissing nam om terug te keren naar PSV", zegt Brands tegen ESPN. "Ruud wist daar op dat moment totaal niets van. Ruud belde eigenlijk op om een keer koffie te drinken als ik in Nederland zou zijn." Van Nistelrooij wilde met Brands sparren over zijn carrière, maar van het hoofdtrainerschap was op dat moment nog geen sprake. "Toen heb ik hem eigenlijk gezegd wat er speelde", erkent Brands.

Nadat officieel bekend werd dat Brands terug zou keren in Eindhoven, sprak het tweetal over de vacante positie van hoofdtrainer, maar ook over verdere ambities. "Hij belde me daarna op aan het einde van de dag met: Ik heb een ander idee. Je hebt me eigenlijk aan het wankelen gebracht", herinnert Brands. "Het was niet de bedoeling om je aan het wankelen te brengen heb, ik hem gezegd, maar laat het gesprek rustig bezinken en we komen er over een aantal dagen over terug."

Brands weet niet wat hij heeft gezegd, waardoor Van Nistelrooij van gedachten veranderde. Pas na het eerste gesprek tussen het duo, kwam technisch directeur John de Jong in beeld om verdere gesprekken te volgen. "Voor mij is het heel moeilijk om aan te geven wat hem heeft getriggerd", concludeert Brands. "Misschien mijn enthousiasme. Op het moment dat ik een knoop doorhak om te kiezen voor PSV dan ga ik ook met volle overgave voor. Misschien dat hij dat ook voelde dat die overgave van mijn kant er was."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s