'Manchester United bereikt akkoord met Barcelona en stort zich nu vol op De Jong'

'Manchester United bereikt akkoord met Barcelona en stort zich nu vol op De Jong'

12-07-2022 12:45 Laatste update: 12:57
97

Volgens Catalaanse media hebben FC Barcelona en Manchester United overeenstemming bereikt over de transfersom voor Frenkie de Jong. Het is nu aan de Engelse club om De Jong te overtuigen. Dat wordt een loodzware taak.

Volgens het goed ingevoerde TV3 hebben Barcelona en Manchester United een akkoord voor een bedrag van 85 miljoen euro, inclusief bonussen. Dat er een akkoord ligt, betekent niet dat de deal rond is. De bal ligt nu bij De Jong. De middenvelder heeft uitgesproken liever bij Barcelona te willen blijven en dus is het aan Manchester United en dus ook aan manager Erik ten Hag om hem te overtuigen alsnog de overstap naar Old Trafford te maken.

De Jong kan bij Barcelona blijven, maar niet onder de huidige voorwaarden. De speler beschikt over een monstercontract en daarom wil de Catalaanse clubleiding het salaris van de speler verlagen. Dat ziet De Jong weer niet zitten, waardoor hij voor een dilemma is komen te staan: of tegen een lager salaris blijven bij zijn droomclub Barcelona of een transfer naar Manchester United maken. 

Alle aandacht van Manchester United is inmiddels gericht op De Jong. SPORT schrijft dinsdag dat de club er alles aan doet om hem van gedachten te laten veranderen.