'Frenkie de Jong laat megatransfer van Barça naar Man United vastlopen'

'Frenkie de Jong laat megatransfer van Barça naar Man United vastlopen'

13-07-2022 11:28 Laatste update: 12:19
210

Frenkie de Jong wil deze zomer nergens heen en blijft een salarisverlaging weigeren. Dat heeft zaakwaarnemer Ali Dursun laten weten aan FC Barcelona en Manchester United, beweert Fabrizio Romano woensdagochtend.

De Jong heeft de Barça-leiding via zijn management - Dursun en Hasan Cetinkaya van HCM Sports Management - geïnformeerd over zijn plannen: de 25-jarige middenvelder is niét van plan om deze zomer te vertrekken. Ook weigert hij zelfs ook maar te praten over een mogelijke salarisverlaging. Manchester United zou daar inmiddels ook van op de hoogte zijn.

Een toptransfer van De Jong lijkt daardoor verder weg dan ooit. Erik ten Hag hoopte de oud-Ajacied naar Manchester te halen. Volgens Engelse en Spaanse media bereikte United ook een principe-akkoord met Barcelona over een transfersom van maximaal 85 miljoen euro, maar De Jong lijkt geen enkele intentie te hebben om van club te wisselen.

De Jong drukt met zijn megasalaris zwaar op de begroting van Barcelona, dat zich geen dure contracten meer kan veroorloven en spelers moet verkopen om door te kunnen pakken op de transfermarkt. Als De Jong 'nee' blijft zeggen tegen een vertrek, is volgens Spaanse media een verkoop een van de opties. Het kamp-De Jong lijkt echter zijn hakken in het zand te zetten.

In de tussentijd is Barcelona druk bezig met inkomende transfers. Raphinha moet voor 68 miljoen euro overkomen van Leeds United, terwijl de strijd om Bayern München-spits Robert Lewandowski de ontknoping lijkt te naderen. Barça versterkte zich al met de transfervrije spelers Franck Kessié (AC Milan) en Andreas Christensen (Chelsea).