AZ weet waar het aan toe is in Conference League na 8-0 uitslag over twee duels

AZ weet waar het aan toe is in Conference League na 8-0 uitslag over twee duels

14-07-2022 20:02 Laatste update: 20:04
93

AZ weet wie zijn eerste Europese tegenstander van het nieuwe seizoen zal zijn. In het voorportaal van de Conference League stuiten de Alkmaarders op het Bosnische Tuzla City, dat de eerste voorronde overtuigend door wist te komen.

Enkele weken geleden was de loting voor de tweede voorronde van de Conference League. Toen werd duidelijk dat AZ tegen de winnaar van Tuzla City-Tre Penne zou gaan spelen. Dat tweeluik is inmiddels afgewerkt en Tuzla is als winnaar uit de bus gekomen. Over twee wedstrijden won de ploeg met 8-0 van de nummer twee van San Marino.

Dat betekent dat AZ binnenkort een trip naar Bosnië en Herzegovina gaat maken. Tuzla werd vorig seizoen tweede in de landelijke competitie, achter Zrinjski Mostar. Die ploeg schakelde FC Utrecht drie jaar geleden nog uit in de tweede voorronde van de Europa League.

Het is al duidelijk op welke data AZ de wedstrijden tegen Tuzla City zal afwerken. Over precies een week gaan Pascal Jansen en co. op bezoek in het Tusanj City Stadium. Op donderdag 28 juli wordt de return in Alkmaar afgewerkt. Als AZ het tweeluik met Tuzla City wint, dan moet de ploeg nog twee voorrondes overleven om de Conference League te bereiken.