Maatsen rondt deal af, Feyenoord kan definitief verder kijken: Nieuwe uitdaging

Maatsen rondt deal af, Feyenoord kan definitief verder kijken: "Nieuwe uitdaging"

15-07-2022 18:25 Laatste update: 18:26
32

Ian Maatsen speelt het komende seizoen voor Burnley, heeft de Premier League-degradant vrijdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. De Nederlandse verdediger leek hard op weg naar Feyenoord, maar verruilt Chelsea voor The Clarets.

Maatsen – die nog tot medio 2024 onder contract staat bij Chelsea – wordt gehuurd van The Blues. Of er ook een optie tot koop in die overeenkomst is opgenomen, laat de club onvermeld. De jeugdinternational van Oranje gaat samenwerken met manager Vincent Kompany, maar loopt Wout Weghorst mis: de spits besloot na de degradatie om op huurbasis naar het Turkse Besiktas te verkassen.

De verdediger uit Vlaardingen speelde vorig seizoen voor Coventry City en kijkt uit naar zijn volgende avontuur in het Championship. "Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging in een nieuwe stad, bij deze grote club. Ik kijk ernaar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en ik hoop een goed seizoen te draaien." Kompany is ook blij met zijn nieuwste aanwinst. "We zijn verheugd dat we Ian aan het team toe kunnen voegen. Hij is getalenteerd, energiek, snel en is zowel verdedigend als aanvallend van waarde. Ian zal zowel binnen als buiten de lijnen een aanwinst zijn."