Kritische Van de Donk: 'Als ik eerlijk ben is er wel een beetje teleurstelling'

Kritische Van de Donk: 'Als ik eerlijk ben is er wel een beetje teleurstelling'

17-07-2022 22:20
25

Danielle van de Donk baalt dat het Nederlands vrouwenelftal zondag niet de groepswinst heeft gepakt. De Oranje Leeuwinnen spelen hierdoor volgende week zaterdag tegen Frankrijk, een bekend land voor de middenvelder van Olympique Lyon.

Nederland won zondagavond met 1-4 van Zwitserland. Het andere duel in groep C eindigde in een 5-0 overwinning voor Zweden, waardoor zij zich op doelsaldo mochten kronen tot groepswinnaar. "Als ik eerlijk ben is er wel een beetje teleurstelling. Ik ben wel heel erg trots en blij dat we door zijn, dus dat overheerst momenteel wel. Ik was desondanks wel heel graag groepswinnaar geworden", zegt Van de Donk voor de camera van ESPN.

De Oranje Leeuwinnen speelden begin dit jaar een vriendschappelijk toernooi in Frankrijk. In de finale van het 'Tournoi de France' verloor Nederland in de finale van de Franse dames. Van de Donk moest het toernooi missen wegens een blessure. "Ik heb daar niks van gezien, want ik kon daar niet naar kijken als ik eerlijk ben. Dat deed te veel pijn."

Van de Donk verwacht komende zaterdag een lastige wedstrijd. "Pittig wordt het sowieso. Ik heb ze wel zien spelen in de groepsfase. Ze hebben enorm veel doelpunten gemaakt en hebben een goede structuur op het veld staan. De hele selectie is eigenlijk erg goed, zowel de basisspelers als de wisselspelers. Ik ken ze ook allemaal individueel en het is gewoon een hele goede tegenstander."