Ten Hag glijdt met Manchester United voor het eerst uit in de voorbereiding

23-07-2022 14:10
98

Manchester United was aan een vlekkeloze voorbereiding bezig, maar daar is tegen Aston Villa een einde aan gekomen. De ploeg van Erik ten Hag gaf een 2-0 voorsprong in blessuretijd weg. Beide ploegen tourden door Australië.

De omstandigheden waren niet opperbest in Perth. Het veld lag vol met plasbuien en daardoor was goed voetbal lastig. Toch kon Manchester United in de eerste helft op voorsprong komen. Jadon Sancho scoorde na een goed uitgespeelde aanval en voor rust werd het 2-0 door een eigen goal van Matty Cash.

Bij Aston Villa was Leon Bailey de blikvanger. De Jamaicaan viel na rust in, was verantwoordelijk voor de snelle 2-1 en ook dicht bij de 2-2, die voorkomen werd door Harry Maguire. Donny van de Beek kreeg van Ten Hag zeventig minuten. Daarna kwamen Tyrell Malacia en Tahith Chong in het veld. In blessuretijd ging het alsnog mis voor Manchester United door een goal in de 93e minuut van Calum Chambers.