'Feyenoord gaat gedroomde spits Giménez spoedig presenteren'

'Feyenoord gaat gedroomde spits Giménez spoedig presenteren'

25-07-2022 12:22
85

Alles wijst erop dat Santiago Giménez de nieuwe spits van Feyenoord wordt. Dat wordt maandag gemeld in Mexico. Mathias Bunge, zaakwaarnemer van Giménez, bevestigde al aan VoetbalPrimeur dat er een akkoord in de maak is.

Feyenoord zou na meerdere pogingen een bod hebben uitgebracht dat niet te weigeren is voor Cruz Azul. Hoeveel miljoenen er vanuit Rotterdam worden overgemaakt, is nog niet bekend. "We zijn heel dicht bij een akkoord", aldus Bunge tegen Super Deportivo. Bij VoetbalPrimeur deed de zaakwaarnemer zondag uitspraken van gelijke strekking.

Cruz Azul heeft het aanstaande vertrek van de 21-jarige Giménez al geaccepteerd, klinkt het. De overstap bevindt zich in de afrondende fase. Feyenoord zou naast het miljoenenbedrag hebben ingestemd met een doorverkooppercentage, al is dat niet bevestigd. Giménez volgt Feyenoord inmiddels ook op Instagram.

Giménez scoorde achttien keer in 103 wedstrijden voor Cruz Azul. Dit seizoen is hij bijzonder op dreef: in de eerste vier speelronden was hij al goed voor vijf doelpunten. De Mexicaan met Argentijnse wortels luisterde afgelopen weekend zijn vermoedelijk laatste wedstrijd op met twee treffers.

"We zijn druk bezig en ik kijk de laatste dagen een aantal keren zeer geïnteresseerd naar mijn telefoon, omdat ik het gevoel heb dat we bij een aantal transfers erg dichtbij zijn", liet trainer Arne Slot zondag weten na het verloren oefenduel met Olympique Lyon (0-2). Sebastian Szymanski, Javairô Dilrosun, Mats Wieffer, Danilo Pereira en Mohamed Taabouni kwamen al naar De Kuip.