'Verrassing in de maak: Quinten Timber niet naar Ajax, maar naar Feyenoord'

'Verrassing in de maak: Quinten Timber niet naar Ajax, maar naar Feyenoord'

27-07-2022 00:05 Laatste update: 09:47
192

Niet Ajax, maar Feyenoord wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe club van Quinten Timber. Dat meldt 1908.nl. Ook Ajax was voor Timber in de race, maar de voorkeur zou bij Feyenoord liggen.

Timber hintte zelf al naar een vertrek bij FC Utrecht, hoewel hij dat niet hardop uitsprak. De middenvelder was in beeld bij Ajax, maar volgens 1908 zet Feyenoord vol in op zijn komst en nadert die club een akkoord met Utrecht over de transfersom. De club verlangt meerdere miljoenen voor Timber, die in de Domstad nog tot 2024 vastligt. 

"Iedereen weet dat ik de ambitie stap heb om een stap hogerop te maken als het sportieve plan klopt, maar dat gaat op gevoel", vertelde Timber maandag bij ESPN. "Er speelt veel rond mij, dat is wel duidelijk. Ik weet niet of het gaat gebeuren. Ik heb de ambitie, maar het is in eerste instantie aan Utrecht."

Met het aantrekken van Timber heeft Utrecht gouden zaken gedaan. De speler kon verlengen bij Ajax, maar koos voor een transfervrij vertrek naar Utrecht. Timber ontwikkelde zich ijzersterk en levert de club een jaar later meerdere miljoenen op. Het is niet duidelijk of er vanwege de komst van Timber beweging is rond Fredrik Aursnes, die in de belangstelling staat van Benfica.