Scans bevestigen slecht nieuws: Oxlade-Chamberlain maanden uitgeschakeld

Scans bevestigen slecht nieuws: Oxlade-Chamberlain maanden uitgeschakeld

30-07-2022 11:56 Laatste update: 13:39
11

Liverpool moet het de komende maanden stellen zonder Alex Oxlade-Chamberlain. De middenvelder kampt met een hamstringblessure en ligt waarschijnlijk tot oktober uit de roulatie.

De 28-jarige Engelsman raakte geblesseerd in het oefenduel met Crystal Palace op 15 juli (2-0 winst). Meerdere scans wijzen nu uit dat het gaat om een hamstringblessure, zo bevestigde trainer Jürgen Klopp tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel om de Community Shield met Manchester City. "We hebben allemaal een hekel aan hamstringblessures, maar het gebeurt gewoon af en toe. Nu is hij de pechvogel. Gelukkig hoeft hij niet te worden geopereerd."

Ondanks het wegvallen van de Engels international, die zijn hele carrière al geteisterd wordt door blessures, houdt Klopp op het middenveld genoeg smaken over. De verwachting is dan ook niet dat de Duitse manager op de transfermarkt op zoek gaat naar een vervanger. 

Het duel om de Community Shield is zaterdagavond om 18.00 uur en wordt afgewerkt in het King Power Stadium in Leicester. Precies één week later, op 6 augustus, beginnen The Reds aan het nieuwe Premier League-seizoen met een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Fulham.