Tumor van Haller blijkt kwaadaardig, spits moet chemotherapie ondergaan

Tumor van Haller blijkt kwaadaardig, spits moet chemotherapie ondergaan

30-07-2022 14:17 Laatste update: 14:35
99

Borussia Dortmund heeft een nieuwe update gegeven over de gezondheid van Sébastien Haller. De voormalig spits van Ajax zal een chemotherapie moeten ondergaan. Zijn tumor is namelijk kwaadaardig. Volgens Sebastian Kehl, de sportief directeur van Dortmund, is de kans op herstel 'zeer goed'.

Twee weken geleden werd duidelijk dat er een tumor is ontdekt bij Haller. Nu is duidelijk geworden dat deze kwaadaardig is. Dortmund bevestigt dat Haller sowieso enkele maanden uit de roulatie is. De Ivoriaan is al onder het mes gegaan, maar dat is niet genoeg voor herstel: Haller zal ook een chemotherapie krijgen.

"Sébastien krijgt nu de best mogelijke behandeling", zegt directeur Kehl tegenover de clubkanalen. "De kans op herstel is zeer goed. We wensen hem en zijn familie veel sterkte en optimisme. Onze gedachten zijn bij hem in deze moeilijke tijd."

Dortmund laat ook weten dat het in de komende maanden geen medische details zal delen over de behandeling van Haller. Zo kan de international in alle rust aan zijn herstel werken.