De Guzman blikt terug op aanvaring: 'Spelers haalden ons uiteindelijk uit elkaar'

De Guzman blikt terug op aanvaring: 'Spelers haalden ons uiteindelijk uit elkaar'

05-08-2022 08:05
23

Jonathan de Guzman is na meerdere buitenlandse avonturen teruggekeerd in Nederland, bij Sparta Rotterdam. De middenvelder is een schat aan ervaring rijker, maar maakte ook de mindere kant van het voetbal mee.

Bij SSC Napoli ging het helemaal mis voor De Guzman. In 2014 tekende hij bij die club, maar één jaar later wilde technisch directeur Cristiano Giuntoli hem alweer verkopen. De Guzman kon naar AFC Bournemouth, maar besloot af te zien van een transfer om eerst helemaal fit te worden na een blessure. Het leidde tot woede bij Giuntoli. "Ik ging met hem mee naar het spelershome, waar hij ontzettend tegen me begon te schreeuwen", herinnert De Guzman zich in gesprek met Voetbal International.

"Dat ik een leugenaar was, dat ik beloofd had om weg te gaan, enzovoort. Maar zijn Engels was niet zo goed en mijn Italiaans was niet zo goed. Dus ik zei alleen maar: Ik weet het niet. Dat maakte hem alleen maar bozer en bozer", aldus de middenvelder. "En toen gaf hij me opeens een klap in mijn gezicht."

De Guzman kon zich na de klap niet beheersen. "Ik pakte hem vast en duwde hem weg. De spelers in de kleedkamer hoorden wat stoelen bewegen en haalden ons uiteindelijk uit elkaar. Een van die jongens zei: Pak je spullen en ga naar huis. Maar dat deed ik niet, ik ging direct naar die dokter toe. Dit is allemaal jouw schuld! Door jou zit ik in deze situatie, door jou kan ik niks doen! Daarna pakte ik alsnog mijn spullen, ging ik naar huis en belde ik naar mijn zaakwaarnemer." Het kwam niet meer goed tussen De Guzman en Napoli. Na eerst een halfjaar rondjes te hebben gelopen op het trainingsveld, werd hij verhuurd aan Carpi en vervolgens Chievo Verona.