Roma dolblij met Wijnaldum: 'Aanvoerder van één van beste landen ter wereld'

Roma dolblij met Wijnaldum: 'Aanvoerder van één van beste landen ter wereld'

5 augustus - 20:54
50

Georginio Wijnaldum is zeer te spreken over de inspanningen die AS Roma heeft verricht om hem over te nemen van Paris Saint-Germain. De 31-jarige middenvelder werd vrijdagavond gepresenteerd in het Stadio Olimpico.

Wijnaldum maakt op huurbasis de overstap, maar de Romeinen bedongen wel een optie tot koop van naar verluidt acht miljoen euro. "Het is opwindend om nu speler van Roma te zijn. Alle mensen die ik sprak gaven mij een uitstekend gevoel over de club en de fans", zegt hij op de clubsite.

"Met de inspanningen die Roma leverde om de deal af te sluiten, lieten ze zien hoe graag ze mij wilden hebben. Zoals ook de fans dat de afgelopen dagen hebben laten zien. Dat geeft een speler veel vertrouwen", vervolgt de 86-voudig Oranje-international, die zich bij I Giallorossi ook weer in de kijker van bondscoach Louis van Gaal wil spelen. "Ik zal mij honderd procent inzetten en het team helpen om voor al onze doelen te strijden."

Roma-directeur Tiago Pinto is blij dat een speler van het kaliber Wijnaldum in de Italiaanse hoofdstad neerstrijkt. "De keuze van Wijnaldum is het zoveelste voorbeeld dat spelers met veel kwaliteit en persoonlijkheid in het project van deze club geloven. Ze zetten zich volledig in om de onderhandelingen te laten slagen." Eerder kreeg coach José Mourinho onder meer de beschikking over Paulo Dybala.

Dat Wijnaldum in zijn carrière onder meer de Champions League, de Premier League en de Ligue 1 won, spreekt tot de verbeelding bij Roma. "We kunnen alleen maar bijzonder blij zijn met zijn komst: Gini heeft een aangeboren leiderschap, waardoor hij aanvoerder is geworden van één van de sterkste nationale teams ter wereld, evenals een klasse die ons team steeds competitiever zal maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie