Blije Van Nistelrooij zet zevental in het zonnetje bij PSV: 'Petje af, echt'

Blije Van Nistelrooij zet zevental in het zonnetje bij PSV: 'Petje af, echt'

09-08-2022 23:59
111

Armando Obispo kan rekenen op speciale complimenten van trainer Ruud van Nistelrooij. De verdediger voorkwam met een sterke sliding dat AS Monaco de 1-3 kon maken, terwijl PSV niet veel later op gelijke hoogte kwam. Van Nistelrooij maakt ook duidelijk dat PSV eigenlijk 'niet kan tippen' aan de Monegasken.

PSV won uiteindelijk na verlenging met 3-2 van Monaco. Zonder de sliding van Obispo was dat waarschijnlijk helemaal niet mogelijk geweest. "Dat was echt een wereldactie", zegt Van Nistelrooij na de wedstrijd op de persconferentie, waar hij geciteerd wordt door het Eindhovens Dagblad. "En zo heb ik meer van die momenten gezien van heel hoog niveau. Onze invallers? Petje af. Echt. Drie ervaren mannen en drie jonge gasten die het prima deden (André Ramalho, Érick Gutiérrez, Johan Bakayoko, Fredrik Oppegård, Marco van Ginkel en Jarrad Branthwaite, red.)."

In gesprek met ESPN maakte de PSV-coach al duidelijk dat Monaco sterker was in Eindhoven. Op de persconferentie doet hij er nog een schepje bovenop. "Monaco is gewoon Champions League-niveau. De realiteit is dat wij daar als PSV nog niet aan kunnen tippen", laat Van Nistelrooij optekenen door Voetbal International. "En dus moet je op zoek naar andere manieren om te winnen."

Nu wacht een dubbele ontmoeting met het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst op PSV. Voordat de Brabanders naar Ibrox afreizen, staat er nog een uitduel bij Go Ahead Eagles op het programma.