Fraser na belabberde Utrecht-start: 'Ga mijn spelers verplichten die te kijken'

Fraser na belabberde Utrecht-start: 'Ga mijn spelers verplichten die te kijken'

21-08-2022 09:26
109

FC Utrecht beleeft een belabberde start van het seizoen, erkent trainer Henk Fraser. De Domstedelingen wachten nog op de eerste zege na de 3-2 nederlaag bij FC Emmen van zaterdagavond.

Utrecht hing bij vlagen als los zand aan elkaar en maakte vooral defensief een zwakke indruk. "Deze is wel pittig, daar moet ik eerlijk over zijn", zegt Fraser tegen Voetbal International. Hij spreekt van een 'collectief falen', maar gaat pal voor zijn troepen staan. "Als zij er op de training de kantjes vanaf liepen, als de sfeer klote zou zijn, dan zou dat gevoel misschien niet zo sterk zijn. Maar ik weet dat zij gewoon tijd nodig hebben."

Wedden

Meer odds

"Alleen we weten allemaal, die tijd is er simpelweg niet", vervolgt Fraser. "Dat geldt voor mij, maar ook voor hen. De club wil én moet presteren. En dat wil ik. De club is altijd op zoek naar betere spelers." Daarmee sluit hij versterkingen in de laatste twee weken voor de transferdeadline niet uit. "Een club die hogerop wil, is altijd aan het monitoren wat mogelijk is en wat niet. Ik heb nu deze groep en daar moet ik mee kunnen presteren."

Om FC Utrecht uit het dal te trekken geeft Fraser zijn spelers een kijkopdracht mee. "Ik zit momenteel naar de documentaire van Diego Simeone te kijken. Ik ga mijn ploeg verplichten die te kijken. Je moet geloven. Het begint met geloof." Dat mag Utrecht allereerst volgende week laten zien in de thuiswedstrijd tegen Ajax. "Dat wordt een wedstrijd op zich, laten we eerlijk zijn."