Blunder Mendy, rood Koulibaly, Ziyech valt in: Chelsea vermorzeld door Leeds

21-08-2022 16:51 Laatste update: 16:55
40

Chelsea is zondagmiddag vermorzeld door Leeds United. Mede door een blunder van doelman Edouard Mendy werd het 3-0 voor The Whites. Hakim Ziyech viel in en Kalidou Koulibaly kreeg rood.

De start van Chelsea, of beter gezegd Raheem Sterling, was nog indrukwekkend: de Engelse aanvaller, overgekomen van Manchester City, slalomde in de eerste minuut door de verdediging van Leeds en schoot de bal rakelings naast. Ook Ruben Loftus-Cheek was dicht bij een goal.

Leeds werd overrompeld, maar vond een manier om Chelsea terug te dringen en werd uiteindelijk in het zadel geholpen door Mendy. De doelman van Chelsea besloot om onverklaarbare redenen de bal aan zijn voet te houden en daarvan profiteerde de jagende Brendan Aaronson: 1-0.

Nog voor rust werd het 2-0: Rodrigo liet Elland Road ontploffen. Ziyech, die bij Ajax in beeld is als opvolger van Antony, mocht vervolgens invallen voor Jorginho, maar kon niets meer veranderen aan de achterstand. Sterker nog, Leeds maakte de 3-0 via Jack Harrison. In de slotfase kreeg Chelsea-aankoop Koulibaly ook nog rood.