'Bayern München heeft 'Coutinho-plan' met Frenkie de Jong', BILD ontkent

'Bayern München heeft 'Coutinho-plan' met Frenkie de Jong', BILD ontkent

23-08-2022 10:41
62

De naam van Frenkie de Jong valt de laatste 24 uur weer regelmatig in het geruchtencircuit. Bayern München zou interesse hebben in de middenvelder van FC Barcelona, al worden daar vraagtekens bij geplaatst.

Bayern München overweegt volgens Mundo Deportivo en Barça-watcher Gerard Romero van RAC1 in de laatste week van de transferperiode een poging te doen voor De Jong. Het plan van Der Rekordmeister: de Oranje-international huren met een optie tot koop, zoals drie jaar geleden ook werd gedaan met Philippe Coutinho.

De geruchten over een mogelijke transfer van De Jong naar Bayern zijn niet helemaal nieuw. Eerder deze zomer werd er ook al melding van gemaakt. De enige club die een akkoord bereikte met Barcelona over een transfersom van naar verluidt 85 miljoen euro, was Manchester United. De Jong weigerde echter naar Engeland te verhuizen. Het is geen geheim dat Barça hem wil verkopen om de salarislasten te verlichten.

Volgens BILD zal het allemaal niet zo'n vaart lopen: de nieuwe geruchten rond Bayern en De Jong zijn 'niet waar', meldt de gezaghebbende journalist die Bayern op de voet volgt. Deze week leek ook Chelsea al af te haken voor De Jong. Bayern versterkte zich deze zomer met drie andere geboren Nederlanders: Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui.