ESPN: meer details over Yilmaz-trainingen, geldbedrag voor spelers bij overwinning

ESPN: meer details over Yilmaz-trainingen, geldbedrag voor spelers bij overwinning

23-08-2022 20:58
164

Sinds het plotse ontslag van trainer Sjors Ultee heeft Burak Yilmaz de training overgenomen bij Fortuna Sittard. ESPN komt dinsdagavond met nieuwe details over de werkwijze van de 37-jarige Turkse voetballer. 

Fortuna pakte nog geen punt in het nieuwe eredivisieseizoen en voor de clubleiding was het voldoende aanleiding direct in te grijpen. Yilmaz stapte dinsdag op het veld. 'Hij bepaalt wat en hoe er getraind wordt, maakt de opstelling, doet de wedstrijdbespreking en bepaalt het weekschema', schrijft ESPN. Yilmaz kwam deze zomer over van LOSC Lille en tekende een vijfjarig contract in Sittard. Daarvan zou de vedette twee jaar uitzitten als speler en vervolgens ervaring in het trainerschap opdoen. Dat laatste lijkt nu een stuk sneller te gebeuren. 

De Turkse speler bezit nog niet de juiste papieren om voor de groep te staan, maar in de praktijk gebeurt dat momenteel wel, aldus ESPN. Fortuna ontmoet zaterdag sc Heerenveen in de vierde speelronde van de Eredivisie en Yilmaz heeft zijn medespelers een bijzondere belofte gedaan. Bij een overwinning krijgt iedereen duizend euro netto als beloning.