Spelersrapport: wéér geen Champions League, vier onvoldoendes voor PSV

24-08-2022 22:54 Laatste update: 25-08-2022 00:27
420

Door een 0-1 nederlaag tegen Rangers FC heeft PSV opnieuw op de valreep naast een Champions League-ticket gegrepen. VoetbalPrimeur rapport op van een zure avond in het Philips Stadion.

Walter Benítez - 5: blunderde opzichtig in Glasgow en ging in Eindhoven óók niet vrijuit door Ramalho in de dekking aan te spelen. Benítez is een goede keeper, maar vertoont wel wat (peperdure) scheurtjes.

Jordan Teze - 6: kwam niet echt in het stuk voor, omdat veel over links ging bij PSV. De zwaar teleurstellende Champions League-uitschakeling valt Teze echter niet aan te rekenen.

André Ramalho - 5: door zijn fout kreeg Rangers de 0-1 op een presenteerblaadje. Amper twee minuten later werd Ramalho gewisseld. De Braziliaan gaat heel slecht slapen vannacht.

Armando Obispo - 6: sterk in de duels, maar voetballend hield het niet over. In de slotfase moest Obispo aan de noodrem trekken en ontsnapte hij misschien wel aan een rode kaart.

Philipp Max - 5: weer erg matig, weinig diepgang en erg voorspelbaar. Max kreeg in de tweede helft nog een goede kans, maar deed er - haast typisch - bijzonder weinig mee.

Ibrahim Sangaré - 6,5: kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar kopte de bal over. De grote uitblinker van Monaco-uit, Monaco-thuis én Rangers-uit kon nu zijn stempel een keer niet drukken.

Erick Gutiérrez - 5,5: moest het middenveld weer versterken, maar zijn entree kwam het spel van PSV absoluut niet ten goede. Gutiérrez voegt aanvallend te weinig toe.

Joey Veerman - 6: voor zijn doen onzichtbaar in het Philips Stadion. Veerman was zichtbaar zoekende: als aanvallende middenvelder komt hij vaker niet dan wel in zijn kracht.

Ismael Saibari - 6,5: dé PSV-ontdekking van de laatste weken. Saibari onttrok zich vooral in de eerste helft aan het zwakke spel van zijn ploeg. In de slotfase gewisseld voor stormram Carlos Vinícius.

Luuk de Jong - 6: kreeg op slag van rust een grote kans, maar vond de Schotse keeper op zijn weg. Dat was ook meteen zijn laatste actie: De Jong liep een kuitblessure op en moest zich in de rust laten wisselen.

Cody Gakpo - 5: in misschien wel zijn laatste wedstrijd voor PSV kon Gakpo het publiek geen afscheidscadeau geven. Erik ten Hag zal nog wel twee keer nadenken, voordat Manchester United meer dan 50 miljoen euro voor hem betaalt.

Invallers

Xavi Simons - 7,5: viel bij de start van de tweede helft in voor De Jong en maakte weer indruk met zijn energie, snelheid, dribbels en creativiteit. Het leek in de slotfase allemaal van Simons te moeten komen.

Phillipp Mwene - x: viel na 62 minuten in voor Ramalho en speelde te kort voor een beoordeling.
Guus Til - x: viel na 62 minuten in voor Gutiérrez en speelde te kort voor een beoordeling.
Carlos Vinícius - x: viel na 76 minuten in voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Marco van Ginkel - x: viel na 85 minuten in voor Max en speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 6: zijn keuze om het middenveld te versterken kwam het spel van PSV niet ten goede. "Ik hoop achteraf te kunnen uitleggen waarom het allemaal goed uitpakte", zei hij voor de heenwedstrijd. Dat gaat hem waarschijnlijk niet lukken.