PSV 'een drama': 'Gakpo is duidelijk nog niet klaar voor de Europese top'

PSV 'een drama': 'Gakpo is duidelijk nog niet klaar voor de Europese top'

25-08-2022 11:54 Laatste update: 12:03
184

Willy en René van de Kerkhof zijn niet te spreken over de manier waarop PSV woensdagavond werd uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Champions League. De oud-voetballers zijn van mening dat de grote namen van PSV wéér niet thuisgaven, maar zagen één lichtpuntje tijdens het teleurstellende duel. 

In eigen huis bleek Rangers FC uiteindelijk te sterk (0-1). In de Willy en René podcast van Omroep Brabant bespreken de broers de mislukte Europese avond. "Luuk de Jong was de enige die de wil leek te hebben om te winnen. Dit was een drama", sneert Willy. Ook Cody Gakpo kon de Eindhovenaren niet voor een uitschakeling behoeden. De vleugelspeler wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Manchester United. "Die is duidelijk nog niet klaar voor de Europese top", stelt Willy. 

Luuk de Jong raakte geblesseerd en werd na de rust vervangen door Xavi Simons. De middenvelder speelde een prima wedstrijd, maar zonder De Jong stortte PSV in elkaar, aldus de broers. "Dat ligt ook aan de trainers", zegt René. "Die hadden ook geen plan B. Ik heb heb het in elk geval niet gezien." De broers stellen dat PSV het op mentaal vlak af liet weten in het Philips Stadion. "Sangaré, Ramalho, Veerman, Gakpo... allemaal gaven ze niet thuis. Bij niemand zag je de absolute wil om te winnen. De mentaliteit ontbrak. Ja, dat is een harde conclusie" besluit Willy. 

Met de uitschakeling van PSV in de Champions League is de kans groter dat Gakpo de club verlaat. De broers staan niet tegenover een vertrek van de Nederlander. "Als we er nu nog 60 miljoen voor krijgen dan brengen we hem zelf wel weg. Hij is er gewoon nog niet klaar voor, dus ik vraag me af of er clubs zijn die daar intrappen. Alhoewel, in Engeland hebben ze zoveel geld...", zegt Willy lachend.