'Plottwist in Memphis-soap: Ten Hag stuurt United-leiding aan in terugkeer'

'Plottwist in Memphis-soap: Ten Hag stuurt United-leiding aan in terugkeer'

25-08-2022 13:34
58

Een enorme plottwist lonkt in de transfersoap van Memphis Depay. De overgang van de Oranje-international naar Juventus is zo goed als spaak gelopen. Zijn oude club Manchester United heeft volgens Spaanse media de beste papieren om hem over te nemen van FC Barcelona.

Memphis en Barcelona hebben een overeenstemming bereikt over een contractontbinding, meldt SPORT. Op die manier zou hij transfervrij kunnen overstappen naar De Oude Dame, maar die club ziet naar verluidt af van zijn komst. Memphis' salariseisen zijn te gortig voor Juve, dat immers op het punt staat Arkadiusz Milik te huren van Olympique Marseille. United bekijkt de situatie met argusogen.

Wedden

Meer odds

Erik ten Hag zou de clubleiding op Old Trafford aan het werk hebben gezet. Hij ziet een rentree van Memphis wel zitten. Volgens het Spaanse medium kan de transfer in sneltreinvaart worden afgerond. 'Vandaag (donderdag, red.) moet er al een akkoord komen', klinkt het.

Een transfer naar Juventus is tegelijkertijd nog niet helemaal van de baan. De Italianen zijn niet bereid om Memphis een jaarsalaris van zeven miljoen euro netto te geven, maar hebben wel een ander plan. Voor een lager jaarsalaris, kan de Nederlander een contract voor drie seizoenen tekenen, met een optie voor nog een jaar.