Vrije trap Duarte is niet genoeg voor Groningen, NEC komt in slotfase langszij

26-08-2022 21:37 Laatste update: 23:00
91

NEC Nijmegen en FC Groningen hebben een punt overgehouden aan het duel in het Gofferstadion. Groningen leek lange tijd de zege naar zich toe te trekken, maar de thuisploeg kwam op de valreep langszij. Het werd 1-1 in Nijmegen.

Bij Groningen startte Jørgen Strand Larsen en bij de thuisploeg mocht Jasper Cillessen zijn thuisrentree maken voor zijn club. De doelman mocht na enkele minuten direct in actie komen en bood knap redding op een inzet van Paulos Abraham. Na ruim twintig minuten mocht Oussama Tannane aanleggen voor een vrije trap, maar wist doelman Michael Verrips tot twee keer toe te redden.

Beide ploegen wisten enkele kansen te creëeren, maar zochten met de brilstand de kleedkamers op. In het tweede bedrijf werden er minder kansen bij elkaar gespeeld, maar viel wel de enige treffer van de wedstrijd. Tannane vloerde Strand Larsen en Groningen mocht een vrije trap nemen. Duarte legde een kwartier voor tijd aan en krulde prachtig binnen. Vlak voor tijd leek Strand Larsen de score te verdubbelen, maar zijn inzet belandde hard in het zijnet.

In de slotfase probeerde NEC met man en macht een doelpunt te forceren en dat lukte vlak voor de blessuretijd. Ibrahim Cissoko wist het net te vinden, waardoor beide ploegen met een punt van het veld stapten, onder meer omdat Cillessen in de slotminuut kordaat optrad bij een schot van Strand Larsen. Door de remise is Groningen op de achtste plaats terug te vinden met vijf punten, NEC volgt op de negende plaats met vier punten.