Wormuth deelt complimenten uit aan NEC: 'Die jongens hebben ook hard gewerkt'

Wormuth deelt complimenten uit aan NEC: 'Die jongens hebben ook hard gewerkt'

27-08-2022 07:18
18

Frank Wormuth was vrijdag tevreden met de prestatie van zijn team in de wedstrijd tegen NEC. Ondanks dat FC Groningen in de slotminuten nog een gelijkmaker te verwerken kreeg, was de Duitse trainer toch enthousiast over zijn ploeg.

"Ik heb de spelers complimenten gegeven en gezegd dat ik trots op ze was", vertelt Wormuth voor de camera’s van ESPN. "Ik heb de vechtlust gezien die ik wilde zien. Na de 0-1 heb ik bijvoorbeeld onze bankspelers gezien die enorm enthousiast het veld inrenden. Dat is de teamspirit die ik van de jongens wil zien en daarom was ik tevreden met deze prestatie."

FC Groningen leek in de 75e minuut de wedstrijd naar zich toe te trekken na een goal via een vrije trap van Duarte, maar in de 88e minuut kwam NEC toch nog langszij via Cissoko. De ploeg van trainer Wormuth staat na dit gelijkspel op de achtste plaats in de Eredivisie, met vijf punten uit drie wedstrijden. 

Wormuth is uiteindelijk toch tevreden met een punt na de wedstrijd van vrijdagavond. Ook al denkt de oefenmeester dat zijn team er ook met de overwinning vandoor had kunnen gaan. "Normaal gesproken moet je zo’n wedstrijd als deze winnen. We hadden de kansen om nog een of twee doelpunten te maken, maar dat die kansen er niet ingaan is ook bevrijdend voor de tegenstander. Uiteindelijk moet je ook respect hebben dat de tegenstander op zo’n cruciaal moment nog een doelpunt maakt. Die jongens hebben ook hard gewerkt voor een resultaat."